In het kader van de voortrajecten (vanuit het Ministerie van Onderwijs) kwam er een samenwerking tot stand tussen het CLW (Centrum Leren en Werken) Poperinge en vzw Argos.

WAT?
Het voortraject 'Dynamo' is voor jongeren die deeltijds onderwijs volgen. Deze jongeren dienen twee dagen school te lopen en drie dagen te werken. Bij sommigen levert de combinatie tussen onderwijs volgen en gaan werken problemen op. Voor jongeren waarbij dit moeilijk loopt, bestaan er verschillende oplossingen. Één van deze oplossingen is het voortraject 'Dynamo' dat door vzw Argos wordt aangeboden.

Bij Dynamo vertrekken we vanuit de groeikracht van de jongeren. We trachten de jongere de nodige basis- en werkattitudes bij te brengen zoals stiptheid, aanwezigheid, leren samenwerken, leren werken onder gezag, leren luisteren… Binnen het voortraject bestaan er 9 modules. Wie welke module volgt is afhankelijk van een screening op school.
  1. arbeidsidentiteitsontwikkeling en mobiliteit
  2. basisvaardigheden en attitudes
  3. arbeidsethiek
  4. leren leren en leren werken
  5. jobclub
  6. communicatieve vaardigheden
  7. assertiviteit
  8. sociale vaardigheden en maatschappijoriëntatie
  9. assessment
HOE?
De begeleiding vertrekt vanuit het organiseren van groepsactiviteiten. We laten de jongeren reflecteren en zichzelf evalueren. Op die manier leren ze hun eigen werkpunten kennen en krijgen ze ondersteuning om hieraan te werken.

MEER INFO OF INSCHRIJVEN
Het Centrum Leren en werken van Poperinge zorgt voor de toeleiding. Wens je graag meer informatie, aarzel dan niet om ons te contacteren!

De contactpersoon voor Dynamo is Emma Depouvre, emma.depouvre@ieper.be of telefonisch te bereiken op 057 23 93 44.