Job- en taalcoaching op de werkvloer


     


Als werkgever wilt u het beste uit uw werknemers halen. Toch kan het zijn dat sommige werknemers moeite hebben met het uitvoeren van hun taken door bijvoorbeeld een taalbarrière of omwille van gezondheidsproblemen die het functioneren belemmeren.


JOB- EN TAALCOACHING BIEDT DE UITKOMST!


Onze job- en taalcoaches staan klaar om uw werknemers te ondersteunen en te begeleiden bij hun werk. Onze coaching wordt op maat gemaakt, afgestemd aan de specifieke behoeften van uw werknemers en onderneming.

Onze taalcoaches helpen werknemers die moeite hebben met de Nederlandse taal, door middel van individuele coachingssessies. Hierbij ligt de focus op het vergroten van hun taalvaardigheid op de werkvloer, zodat zij beter kunnen communiceren met collega’s en klanten. Onze coaches geven tips en tricks waar zowel de anderstalige werknemer als zijn directe werkomgeving mee aan de slag kunnen.

Onze jobcoaches richten zich op het ontwikkelen van de vaardigheden en talenten van de werknemers, zodat zij meer uit hun werk kunnen halen. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld het leren van nieuwe vaardigheden of het aanpassen van het huidige takenpakket.

Onze coaching heeft als doel het versterken van de positie van uw werknemers binnen de onderneming, waardoor zij met meer vertrouwen en plezier aan het werk gaan en beter kunnen presteren. Bovendien draagt het bij aan een positieve en inclusieve cultuur.

Kortom, met onze job- en taalcoaching bieden wij uw werknemers de ondersteuning en begeleiding die zij nodig hebben om zich verder te ontwikkelen en hun potentieel te benutten.

Wenst u beroep te doen op een kosteloos job- en/of taalcoachingstraject voor één of meerdere van uw werknemers die korter dan één jaar in dienst zijn?
Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken met maak van uw onderneming een nog succesvollere en inclusieve werkplek!

Heb je vragen? Neem contact op met Gust Claeys (0478 91 00 97 | gust.claeys@argosvzw.be)
"Hoe beter de kwaliteiten van de werknemer aansluiten bij de eisen van de werkgever en hoe beter de werkplek wordt aangepast aan de skills van de werknemer, hoe groter de slaagkans van de plaatsing en hoe duurzamer het resultaat."
(vrij naar bron: leidraad jobcoach, arbeidsdeskundig kenniscentrum)