Alle workshops gaan door van 13u. tot 15u. in het computerlokaal van vzw Argos. Dit is gelegen in Het Perron (2de verdieping).

Een workshop is een initiatieles waarbij je de basis leert van een bepaald thema. Per les betaal je € 5. Je kan ook de lestekst aankopen. Hiervoor betaal je €0,5. Dit bedrag gaat volledig naar Bednet.

Indien een les al volzet is, kan je je altijd inschrijven op de wachtlijst.

WORKSHOPS 2018

Nuttige gezondheidsapps 23/08/2018

Een smartphone en een tablet staan vol met apps. Wat zijn apps nu juist? Hoe plaats ik ze op mijn tablet/smartphone en welke apps zijn interessant voor mijn gezondheid? In deze workshop leer je een aantal handige apps kennen die je kan gebruiken om je stappen te tellen, je slaap te meten, enz. Breng je eigen tablet en/of smartphone mee.

Kennismaking met smartphone 30/08/2018 - 06/09/2018 Wist je dat er op een smartphone ook een GPS-functie is? Hiermee kan je fiets en/of wandelroutes opzoeken en bijhouden. In deze workshop leren we met enkele fiets- en wandelapps werken. Breng je eigen smartphone mee.
Aan de slag met foto's op de smartphone / tablet 19/09/2018

Met de tablet en/of smartphone kan je ook foto’s nemen. Maar hoe doe je dat en hoe kan ik ze versturen naar familie en vrienden? We leren in deze workshop wat je allemaal met foto’s en filmpjes kan doen op je smartphone en/of tablet. Breng je eigen tablet en/of smartphone mee.

Dropbox en clouds 20/09/2018

Deze workshop biedt een antwoord op volgende vragen: Hoe kan ik veel foto’s samen versturen? Hoe kan ik foto’s delen? Hoe kan ik bestanden delen? Hoe moet ik Dropbox gebruiken? Wat is opslaan in de Cloud?

Facebook 27/09/2018

Facebook is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Zowel professioneel als in ons privéleven hebben we met Facebook te maken. Met deze workshop kan je Facebook ontdekken en de voor- en nadelen leren kennen. Om de workshop vlot te laten verlopen, verwachten we dat je een account hebt.

Tablet 4/10/2018 - 11/10/2018

Wat is swipen? Wat zijn apps nu precies? Hoe maak ik verbinding met een wifinetwerk? In deze tweedelige workshop maak je kennis met de tablet. (IOS, Android en Windows). Eigen tablet meenemen

Aan de slag met foto's op de smartphone / tablet 18/10/2018

Met de tablet en/of smartphone kan je ook foto’s nemen. Maar hoe doe je dat en hoe kan ik ze versturen naar familie en vrienden? We leren in deze workshop wat je allemaal met foto’s en filmpjes kan doen op je smartphone en/of tablet. Breng je eigen tablet en/of smartphone mee.

Kookapps 25/10/2018

Wist je dat je smartphone of tablet ook een hulp kan zijn in de keuken? Je kan hem gebruiken om je boodschappenlijstje te maken, om leuke recepten op te zoeken of om receptjes stap voor stap uit te proberen. In deze workshop krijg je een overzichtje van een aantal handige apps en gaan we enkele apps uit proberen. Breng je eigen smartphone en/of tablet mee.

Smartphone 8/11/2018 - 15/11/2018

Wist je dat je met een smartphone ook kan mailen? Een GPS kan instellen? Een agenda instellen? In deze workshop leer je werken met een smartphone. (Zowel IOS, Android als Windowsphone). Eigen smartphone meebrengen.

Mobiel internet, wifi, hotspots en meer 22/11/2018

Met je smartphone kan je op het internet via de wifi, via het mobiel netwerk, via hotspots, enz. Allemaal termen die we door elkaar gebruiken. Maar wat is dat nu allemaal en wanneer kunnen we het ene gebruiken en wanneer het andere. In deze workshop komt hierover duidelijkheid. Breng je eigen smartphone mee.

Online een wenskaart maken 29/11/2018

Online bestaan er leuke sites om wenskaarten te maken. In deze workshop leren we aan de hand van een online programma een wenskaart maken.

Whatsapp 6/12/2018

Online bestaan er leuke sites om wenskaarten te maken. In deze workshop leren we aan de hand van een online programma een wenskaart maken.

Facebook 13/12/2018 Facebook is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Zowel professioneel als in ons privéleven hebben we met Facebook te maken. Met deze workshop kan je Facebook ontdekken en de voor- en nadelen leren kennen. Om de workshop vlot te laten verlopen, verwachten we dat je een account hebt.
Foto's bekijken, opslaan en versturen op de pc 20/12/2018

We maken voortdurend foto’s met ons fototoestel, GSM, smartphone of tablet maar hoe zorgen we voor een overzicht? Hoe plaats je foto’s op de computer? Hoe deel je foto’s op de computer?Neem voor meer info contact op met Emma Depouvre (057 23 93 44 of emma.depouvre@ieper.be).