Alle workshops gaan door van 13u. tot 15u. in het computerlokaal van vzw Argos. Dit is gelegen in Het Perron (2de verdieping).

Een workshop is een initiatieles waarbij je de basis leert van een bepaald thema. Per les betaal je € 5. Je kan ook de lestekst aankopen. Hiervoor betaal je €0,5. Dit bedrag gaat volledig naar Bednet.

Indien een les al volzet is, kan je je altijd inschrijven op de wachtlijst.

WORKSHOPS 2019 - NIEUW

.

Leer werken met de app Instagram - NIEUW

16/05/2019

VOLZET

Instagram is een populaire sociale media app waarmee je gemakkelijk foto’s kan delen met je vrienden en familie. Die foto’s kan je op Instagram ook bewerken en collages van maken. In deze workshop krijg je alle informatie en leren we met Instagram werken. (Zowel IOS als Android). Eigen tablet en/of smartphone meebrengen.

Smartphone als GPS gebruiken - Google Maps

23/05/2019

VOLZET

De smartphone wordt meer en meer als GPS gebruikt. Met Google Maps kan je heel gemakkelijk en op verschillende manieren je reisweg uitstippelen en bekijken. In deze workshop gaan we met dit programma aan de slag en leren we onze smartphone gebruiken als GPS. (Zowel IOS en Android). Eigen smartphone meebrengen.

Kennismaking met smartphone

6/06/2019 & 13/06/2019

VOLZET

In de workshop kennismaking met smartphone starten we met de basis van het werken met de smartphone. Hoe gebruik ik mijn smartphone, hoe kan ik bellen, sms’en, foto’s maken, een agenda bijhouden, enz. In de tweede sessie gaan we dan met onze smartphone op het internet en leren we apps te downloaden en te gebruiken. (Zowel IOS als Android). Eigen smartphone meebrengen.

Aan de slag met foto's op je tablet / smartphone

20/06/2019

VOLZET

Met de tablet en/of smartphone kan je ook foto’s nemen. Maar hoe doe je dat en hoe kan ik ze versturen naar familie en vrienden? We leren in deze workshop wat je allemaal met foto’s en filmpjes kan doen op je smartphone en/of tablet. (Zowel IOS als Android) Breng je eigen tablet en/of smartphone mee.

Orde op je PC - NIEUW

27/06/2019

VOLZET

Staan er heel wat bestanden op je PC en heb je geen overzicht meer? Wil je graag leren hoe je verschillende mappen maakt? In deze workshop rond orde op je PC zien we volgende zaken: Hoe kan je mapjes maken en bestanden gaan toevoegen? Hoe kan je bestanden op een USB-stick plaatsen? Enz. We gebruiken in deze workshop de Pc’s in ons computerlokaal. Je mag gerust je eigen laptop meenemen.

Inleiding tot betalen en bankieren met de smartphone - NIEUW

4/07/2019

VOLZET

De smartphone wordt meer en meer gebruikt om online te betalen en te bankieren. Er bestaan al heel wat apps waarmee je kan betalen en die een bankkaart vervangen. Daarnaast heeft elke bank een mobiele app waarmee je aan de slag kan gaan. Deze workshop is een kennismaking met betalingsapps zoals Payconic en de Bancontactapp en een eerste inleiding tot mobiel bankieren. Eigen smartphone meenemen.

Online winkelen

18/07/2019

Het internet is één grote markt geworden. Leer in deze workshop online een aankoop te doen, een ticket te bestellen of zelf een reisje te boeken. We gebruiken in deze workshop de Pc’s in ons computerlokaal. Je mag gerust je eigen laptop meenemen.

Kennismaking met Smartphone

22/08/2019 & 29/08/2019

VOLZET

In de workshop kennismaking met smartphone starten we met de basis van het werken met de smartphone. Hoe gebruik ik mijn smartphone?, hoe kan ik bellen, sms’en, foto’s maken en een agenda bijhouden?In de tweede sessie gaan we met onze smartphone op het internet en leren we apps te downloaden en te gebruiken. (Zowel IOS als Android). Eigen smartphone meebrengen.Neem voor meer info contact op met Emma Depouvre (057 23 93 44 of emma.depouvre@ieper.be).