Alle workshops gaan door van 13u. tot 15u. in het computerlokaal van vzw Argos. Dit is gelegen in Het Perron (2de verdieping).

Een workshop is een initiatieles waarbij je de basis leert van een bepaald thema. Per les betaal je € 5. Je kan ook de lestekst aankopen. Hiervoor betaal je €0,5. Dit bedrag gaat volledig naar Bednet.

Indien een les al volzet is, kan je je altijd inschrijven op de wachtlijst.

WORKSHOPS 2019

Fotoboek maken op de PC

10/01/2019

In deze workshop leer je verschillende mogelijkheden kennen om een fotoboek te maken op de computer. We leren ook de basis aan om dan thuis zelf aan de slag te gaan.

ABC van de sociale media

17/01/2019

Dagelijks krijg je woorden/termen te horen in de media of op straat die afkomstig zijn uit de sociale media. Wij bieden jullie een workshop met uitleg over die specifieke woorden aan (bv. hashtag, selfie, snapchat,…). Dit doen we al doende. We leren doorheen de workshop ook werken met leuke, onbekende en bekende functies van de sociale media.

Kennismaking met smartphone

24/01/2019 & 31/01/2019

Wist je dat je met een smartphone ook kan mailen? Een GPS kan instellen? Een agenda instellen? In deze workshop leer je werken met een smartphone. (Zowel IOS, Android als Windowsphone). Eigen smartphone meebrengen.

Dropbox, clouds...

7/02/2019

Deze workshop biedt een antwoord op volgende vragen: Hoe kan ik veel foto’s samen versturen? Hoe kan ik foto’s delen? Hoe kan ik bestanden delen? Hoe moet ik Dropbox gebruiken? Wat is opslaan in de Cloud?

Gebruik de smartphone als GPS

14/02/2019

De smartphone wordt meer en meer als GPS gebruikt. Met Google Maps en Waze kan je heel gemakkelijk en op verschillende manieren je reisweg uitstippelen en bekijken.in deze workshop gaan we met deze programma’s aan de slag en leren we onze smartphone gebruiken als GPS. (Zowel IOS, Android als Windowsphone). Eigen smartphone meebrengen.

Kennismaking met tablet

21/02/2019 & 28/02/2019

Kennismakingsworkshop met de tablet. Deze workshop bestaat uit twee sessies. We leren de basishandelingen kennen (foto’s nemen, apps toevoegen, verbinding maken met wifi, op het internet zoeken, agenda bijhouden enz.) (IOS, Android en Windows). Eigen tablet meenemen.

Aan de slag met foto's op tablet en/of smartphone

7/03/2019

Met de tablet en/of smartphone kan je ook foto’s nemen. Maar hoe doe je dat en hoe kan ik ze versturen naar familie en vrienden? We leren in deze workshop wat je allemaal met foto’s en filmpjes kan doen op je smartphone en/of tablet. Breng je eigen tablet en/of smartphone mee.

Mobiliteitsapps

14/03/2019

In deze workshop leren we heel wat apps kennen die te maken hebben met mobiliteit. We staan stil bij handige parkeerapps, de apps van de Lijn en de NMBS en kort bij routeplanners. (Zowel IOS, Android als Windowsphone). Eigen smartphone meebrengen.

Kennismaking met smartphone

21/03/2019 & 28/03/2109

Wist je dat je met een smartphone ook kan mailen? Een GPS kan instellen? Een agenda instellen? In deze workshop leer je werken met een smartphone. (Zowel IOS, Android als Windowsphone). Eigen smartphone meebrengen.

Whatsapp

04/04/2019

Via het internet kan je in contact staan met iedereen in het binnen – en buitenland. Je kan via de app whatsapp op je smartphone gemakkelijk met iedereen bellen, berichten en zelf videogesprekken houden. In deze workshop leren we met deze app werken en bekijken we alle functies. Eigen smartphone meebrengen.

Mobiel internet, Wifi, hotspots...

11/04/2019

Je kan op het internet via de wifi, via het mobiel netwerk, via hotspots, enz. Allemaal termen die we door elkaar gebruiken. Maar wat is dat nu allemaal en wanneer kunnen we het ene gebruiken en wanneer het andere. In deze workshop komt hierover duidelijkheid. Breng je eigen smartphone/tablet of laptop mee.

Foto's op de computer plaatsen, bekijken en versturen

18/04/2019

We maken voortdurend foto’s met ons fototoestel, GSM, smartphone of tablet maar hoe zorgen we voor een overzicht? Hoe plaats je die foto’s op de computer? Hoe deel je foto’s op de computer?

Apps voor op reis

25/04/2019

Een smartphone en een tablet staan vol met apps. Wat zijn apps nu juist? Hoe plaats ik ze op mijn tablet/smartphone en welke apps zijn interessant voor op reis? In deze workshop leer je een aantal handige apps kennen die je kan gebruiken op reis. Je kan hiervoor je tablet en/of smartphone meebrengen.

WORKSHOPS 2018

Whatsapp

VOLZET

6/12/2018

Online bestaan er leuke sites om wenskaarten te maken. In deze workshop leren we aan de hand van een online programma een wenskaart maken.

Facebook
VOLZET
13/12/2018 Facebook is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Zowel professioneel als in ons privéleven hebben we met Facebook te maken. Met deze workshop kan je Facebook ontdekken en de voor- en nadelen leren kennen. Om de workshop vlot te laten verlopen, verwachten we dat je een account hebt.

Foto's bekijken, opslaan en versturen op de pc

VOLZET

20/12/2018

We maken voortdurend foto’s met ons fototoestel, GSM, smartphone of tablet maar hoe zorgen we voor een overzicht? Hoe plaats je foto’s op de computer? Hoe deel je foto’s op de computer?Neem voor meer info contact op met Emma Depouvre (057 23 93 44 of emma.depouvre@ieper.be).