Rentree

Werken met/na kanker? Het roept veel vragen op. In Rentree zoek je met een coach naar antwoorden op je vragen.

Rentree is een gratis dienstverlening voor personen met/na kanker die vragen hebben rond werk(hervatting). Werkzoekenden, werknemers, ambtenaren en zelfstandigen kunnen beroep doen op deze dienstverlening, waarbij er gratis individuele begeleiding op maat en op vraag van de persoon wordt aangeboden. Deze dienstverlening wordt gecoördineerd door Sterpunt Inclusief Ondernemen, in samenwerking met Kom Op Tegen Kanker en VDAB.

Terug gaan werken is voor veel (ex-)kankerpatiënten een belangrijke stap om na het ziekzijn de draad terug op te nemen. Dit is echter voor velen helaas geen evidentie. Lichamelijke, cognitieve en/of psychische gevolgen van de ziekte en de behandeling kunnen zorgen voor heel wat twijfels en onzekerheden in de stap terug naar werk. De wettelijke mogelijkheden tot re-integratie zijn niet altijd gekend, alsook de rol van de verschillende actoren hierin. Mensen zijn vaak nog altijd aan het revalideren, hebben nog heel wat aan hun hoofd en weten niet waar te beginnen.

Rentree wil deze mensen aan de hand van gratis individuele coaching en begeleiding bijstaan in het volledige proces van die werkhervatting. Ook mensen die het werk reeds hervat hebben of zijn blijven werken tijdens de behandeling, kunnen bij Rentree terecht voor een begeleiding op maat.